luni, 4 martie 2013

212. In comunicare putem fi generosi doar ca receptori


Vine o zi in care, dupa ce ai tot primit, trebuie sa dai si tu. E un moment de singuratate si angoasa. Cand accepti curajos acest moment are loc o transformare: centrul se deplaseaza, se rastoarna: eram punctul centrifug ce aduna toate catre sine si acum devenim un punct centripet din care toate pleaca spre ceilalti. Cine refuza aceasta transformare sufera o ruptura psihica si existentiala si, regretand ca nu poate sa ramana copil, va dispretui realitatea si va idealiza mereu altceva, creand idoli( Bertrand Vergely)

- In comunicare putem fi generosi doar ca receptori, primind ce ni se da.

- Lupta impotriva tiraniei este lupta impotriva sclavului launtric.

- Maretia omului: calitatea de a fi TU pentru cineva.

- Iubirea este cea care vine la mine, se manifesta prin mine pentru tine. Iubirea nu este in mine, ci vine la mine de la Cel care este Iubire.

- La Tolle trairea clipei este o afundare in clipa ca intr- un neant. La ortodocsi trairea clipei este o asteptare, ca o tindere spre Domnul, o impartasire acum dar si asteparea unei impartasiri mai adevarate in eshaton.

- Maica Domnului ii da feedback Sfantului Siluan: "Nu- mi place cand faci asta!" Nu ii spune ca esti prost, rau ci cand faci ASTA nu imi place.

- Maretia mea este cea ascunsa, care lucreaza in lucrul marunt. Mantuitorul a lucrat la tamplarie, nu a inceput sa faca minuni de mic ca sa arate cine e...

- Cunoasterea de sine la ortodocsi este oferire lui Dumnezeu, spre deosebire de psihanalisti care fac din cunoastere de sine disecare.

- Pocainta este rasturnarea mintii care acuza si catalogheaza.
(Maica Siluana, seminar Comunicare 1,2 mar 2013)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu